Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Tuesday, June 28, 2011

We are not perfect couple contest

As-Salam..

Sambil2 aq blogwalking..tiba2 aq terjumpa satu contest yang macam best.Nama contest tu We Are Not Perfect Couple Contest yang disponsor sepenuhnhya oleh Hazirah tuan empunya blog .Hadiah contest ni merupakan wang tunai sebanyak RM100!muahaha


Nak join skali?Sila klik gambar di bawah:




Credit to Qeela:

We are not perfect,but we complete each other.. <3 ;D
*dulu masing2 kenal sama2 kurus,skang dah makin memboolat..=.=

2 tahun yang lalu..1st time aq jumpa En.Amal Aziz kat dalam bas(sila rujuk ENTRY ni).Muka alim2 je budak ni dan lebih kurus daripada skang ni.Pakai braces puteh2 orangnya.Aq yang 1st start tegur dia..aq tanya dia..''eh,ko ni budak junior aey?ambik course bio-science ke?''..''taklah,aq budak engin..'' owh..kesahnya.Tapi aq tak tanya pun nama mamat tu.

Seminggu(ye kot,aq pun dah tak ingat) pastu aq dapat mesej misteri..''Naper hari tu ko pandang aq lain macam je?Aq Muhammad Firdaus Abdul Aziz yang pakai braces tu'' .Aq jawablah''Muka ko macam budak skolah lama aq dulu..'' padahal nak coverline sebab terserempak tapi tak brani nak tegur.Tup.Sampai tu jelah kitorang bermesej.Aq pun masa tu tengah nak try usha mamat lain..haha

Tak lama pastu,aq plak yang start mesej memandangkan aq tengah boring takde sapa nak mesej.Aq tanya tu,aq tanya ni.Percayalah aq nak kenal mamat tu pun sebab nak buat kawan2 je.So,aq membahasakan diri aq ko..masa tu jugak aq still panggil dia Daus,dia panggil aq Jaedie.Nama common yang member2 biasa panggil.

1st time kuar bersama,aq dengan Daus pergi pasar malam sebelah CFSIIUM tu bertemankan rumate aq Kaera dan Zakiah.Sebulan gak kitorang berkawan.Cara dia approach aq pun lain daripada lain,takde nak madah2 berhelah ke apa tapi lebih kepada perbuatan yang slalu buat aq taching.Makin kenal,makin rasa selesa.Maybe tu yang buat kitorang rapat.Boleh nak gelak2 macam orang gler,boleh berdebat gaduh macam nak rak(sampai skang),aq pun takde nak cover2 cun mahupun ayu terlampau kat depan dia(1st time bukak pose sama2 temankan member aq skali,aq selamba badak je sendawa).Masing2 jadi diri sendiri.Banyak benda yang kitorang berbeza pendapat,dia suka kaler merah aq suka kaler biru.Dia suka makan peha,aq plak suka kepak.Aq suka One Piece,dia suka Gundam.Dari jadi kawan tu,kitorang jadi kapel sampai skang ni dah nak masuk 1 tahun 7 bulan.InsyaAllah,mintak dipanjangkan jodoh sehingga ke hujung nyawa..Amin.. ;)

Rupa2nya,dia dah lama usha aq before aq sedar kewujudan insan bernama Muhammad Firdaus Aziz ni.Cuma dia tak berani nak masuk line je.hehe ;P

8 Pengkritik Tegar:

saiazuan said...

sronok bca kisah2 romantik couple2 ni :D


check out my new header, on #Transformers3 mood~
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html :D

Diary oF Mine said...

wah.. gila sweet laaaa... hehehe.. best2... moga kekal ke anak cucu... :P

Jaedie said...

zuan:ok2,i'll check!

miss diary:dulu sweetlah,skang dah masam-pahit..insyaAllah,amin..thanx dear!hehe ;D

amnie azmira said...

best love story..moga bahagia bersama hingga ke akhir hayat..^_^

Jaedie said...

insyaAllah..mudah2an..amin..
thanx amnie! ;D

Izzati Mustaza said...

wahh! how sweet nye korang kan :)
hee~ seronok kot bila tahu rupanya orang tu dh lama minat kan

Jaedie said...

thanx izzati!heee ;D

zai said...

Jaedie,i currently mood tgh swing2 baru lepas break kan, then dtg blog u ade entry psal ni...urggghh kenapa i tak macam u.

love to see both of you, jaga la baik2 ur relationship hookay...

Jejak-Jejak Joyah