Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Thursday, July 19, 2012

Revolusi Spek

As-Salam..

Berkurun lama aq tak mengupdate blog tak seberapa ni.Apakan daya,mood takde.Balik2 bukak fesbuk,stalk orang,usha blog orang.Tapi idea2 bernas tak muncul2 jugak.Kena plak rumah aq ni dah kat seminggu takde air,nseb jelah hujan hari2.Alhamdulillah. :)

Baru je dua hari lepas,spek(cermin mata) yang aq tempah siap.Boleh kata tiap2 tahun jugaklah aq tukar spek,nak ikot peredaran zaman (kononnye).Ntah bapak aq tiba2 mood dia baik plak,aq saje nak mintak sponsor untuk buat spek baru..terus je hulur duit.hehehe :D Maka,dengan muka tak berapa nak malu,terus ambik duit tu dan terus ke kedai spek untuk membuat spek...lalalalala

Klow ikot tahun ni,dah 9-10 kali jugak(aq tak berapa ingat) aq tukar spek since dari aq darjah 5 masa mula2 pakai spek dulu2.
Bila tengok balik gambar2 lama.ya Allah...huduhnyelah muka aq.Pakai spek frame bulat.Muka pulak bulat.Memang patut member2 aq masa darjah 5 dulu panggil aq Doraemon.Doraemon pakai spek Nobita.Huh,sungguh kejam mereka kutok aq sedemikian rupa.*memang burok pun.. sila trima hakikat.TT.TT

Ko bayangkan Doraemon ni pakai spek macamna??


Masa tu aq darjah 6, dah masuk kali ke-3 tak silap tukar spek (yang ke-2 patah,tak sampai 3 bulan pakai).Zaman frame besi.Hipster sumer2 tu tak wujud lagi.Dari spek bulat,tukar ke bentuk bujur2.Nak ubah bentuk muka sket.Aiseh,berlagak kau pakai spek.Muka ala2 genius gitu.Padahal time kelas kuat memekak je.Ada satu hari tu aq kena debik dari blakang dengan cikgu disiplin sebab memekak tahap maksima,member aq yang duk sebelah tak bagi signal pun cikgu datang.Skali dia pun kena.wuahahahahahaha!!hambik ko! :P

Dah masuk tingkatan 2,aq mula berevolusi dari frame besi ke frame plastik.Bapak aq yang memang dari dulu sebagai sponsor utama pembekal spek aq ni bertanya.. "Apsal tak pakai frame besi je.Kan lagi tahan",aq dengan penuh konfiden pun menjawab.. ''Frame besi cepat bengkok,frame plastik ni tak boleh bengkok.Dia terus patah".Bapak aq yang sedkit bengang dengan jawapan over konfiden aq tu pun membalas.. "Kang klow patah,abah dah taknak ganti.Gasak kau lah".


Ok,abah.Fine.Fine.



My second plastic frame speck.*Ni gambar 2009.Aq kurus lagi masa ni.Dem!Dem! TT.TT


Power spek pun makin bertambah2,dari 200++ sampai skang ni 500++.Dari bulat kebujur,besi ke plastik..Aq pun mengambil langkah yang lebih ke hadapan,pakai spek yang berbentuk petak,kaler white-silver,besi+plastik.Kelas kau mak jemah.Lama jugaklah bertahan spek tu bertahan,setahun lebih.Pastu aq pun tukar ke spek yang lebih simple,tapi masih anggun bergaya.Ala2 hispter.



Ni masuk tahun ke-4 aq pakai spek frame fully plastik.Masa skolah2,tak berani sangat nak ambik kaler striking.Just common kaler macam coklat gelap.Berani sket,ambik kaler purple gelap..Paling brani..TADAA!!! Purple cerah u'olls.. 

Muka aq yang innocent tanpa spek.Pernah dituduh tido ketika meeting. =.='


Mata kelihatan besar sket.Sket jelah.


Ni spek baru gua!!yohohohoh! :D 

Contact lens aq pakai jugak,tapi tak kerap sangatlah sebab leceh sket nak pakai lens ni.Klow pakai spek ni dapat menyembunyikan mata aq yang sepet dan eye bag akibat kurang tidur mahupun terlebih tidur.

Wokeyh,setakat ni jelah aq mengarut.Lain kali ada cter best aq update lagi.Bye!Bye! :D

Thanx for reading!
Salam Ramadhan & Selamat Berpuasa.:)






7 Pengkritik Tegar:

Enchek Kamen said...

wuhaii.. banyak nya spek~~ har! har! har!

Semut Senyum said...

saya pakai spek sejak form 3...

so, kita adalah specky!

Jaedie said...

enchek kamen: gewdik nak tukar speck..lalalala :P

Semut senyum :yeah!!ada geng!! :D

trah zain said...

haha,, style ape pkai spek bulat2, nmpk bijak sikit..hehe

Jaedie said...

trah zain : xnak..mcm ahjumma.. TT.TT

taqiy said...

sy pkai spek dr drjh 3. klau tk pkai rmai kte mcm cina sbb mta sgtla sepet. har3

Jaedie said...

wah...taqiy lagi advance.pakai spek dari darjah 3.maata kte mmg dh sepet semulajadi,pakai spek buat mata lagikecik. =.=

Jejak-Jejak Joyah