Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Thursday, June 16, 2011

Konfius Gender:pompuan..pompuan..haa,laki!!!

As-Salam...

Skali pandang..hmm,boleh tahan hensem mamat ni..skali lagi tengok..eh,macam pompuanlah..x-ray lama2..laa..pompuan rupanya!! =.=
Pernah tak korang mengalami situasi seperti di atas?Dah banyak kali dah aq rasa macam tu..skali imbas,macam pompuan..skali dengar suara..berderau darah ko!!
Pelik ajaib tapi tulah hakikat yang kita kena trima.Ada je hamba Allah yang tak bersyukur dengan pemberian yang sedia ada.Yang laki nak jadi pompuan,yang pompuan nak jadi laki..pe yang best sangat sebenarnya??Klow dari segi perwatakan half2 macam tu still acceptable lagi..tapi klow dah zahir menampakkan kelainan jantina,plus kecenderungan minat terhadap sesama jenis..tu dah parah..dia ada,ko pun ada.sama je weyh.

Hai bang...nak dating dengan I tak?? :*

Sejujurnya,aq ni pun sebenarnya bukan typical-type gurl yang so-gurly like ala2 pompuan Melayu Terakhir.Sket kasar tak kira dengan laki@pompuan.Tapi yang lebih tua dari aq,aq respek r..takde cakap nak jerit2 kan..Mula2 dulu tu rasa terpencil jugak naper aq dilahirkan se-kasar ni??Tapi at the end,aq dapat trima diri aq macamni..Aq skolah pompuan dari Darjah 2 sampai Form 3.Takde plak aq jadi lesbo sebab bagi aq pompuan2 ni sama je pe yang aq ada(Of cozlah,aq pompuan ok!!).Dan disebabkan kekasaran aq ni,dolu2 aq bukanlah hot stuff(skang ni pun..hehe).budak laki lebih gemarkan pompuan yang cun,gewdik2+manja(dan semestinya bukan aq!).

Justin Bieber?Ok,he's a guy.A normal guy. ;P

Nak kata pernah dikecewakan oleh insan bernama lelaki,tu bukan alasan ko untuk minat sesama jenis.Macam tu jugak bagi yang laki if masa kecik2 kena paksa dengan mak pakai pinky-dress dan berambut panjang (kes takde anak pompuan,so mak treat anak laki macam anak pompuan).Dah besor panjang,boleh fikir sendiri.Benda ni bukan main2.Ko tak boleh nak ikot kehendak nafsu je.Ni ujian Allah bagi untuk ko,untuk uji ko,untuk buat ko berfikir.Klow ikotkan kehendak hati:

LELAKI:kan lagi bagus aq jadi pompuan?takpayah bela anak orang..takpayah susah2 nak keje..duk membuta layan suami jelah.

POMPUAN:argh,penat aq jadi pompuan ni!nak kena kemas rumahlah..kena cuci bajulah..aq jadi laki boleh goyang kaki!!

Beb,dalam dunia ni klow takde masalah bukan KEHIDUPAN namanya.Ustazah aq pernah cakap,orang yang takde masalah ni tinggal kat Tanjung Rambutan.Bahagia je idop dia slalu.Masalah perlu diselesaikan menggunakan akal fikiran,bukan dengan hati.Secara fitrahnya,LAKI SUKA POMPUAN dan POMPUAN SUKA LAKI.Laki pervert tengok gambar2 pompuan pakai baju tak cukup kain.Ok,dia normal.Pompuan menjerit2 malah terkeluarlah mata2 berbentuk love bila nampak laki sehensem Kim Hyun Jung.Ok,dia pun normal.Itu FITRAH semulajadi bagi setiap manusia.MANUSIA bukan HAIWAN.Kebanyakkan kes2 yang suka hati mak bapak dia even mak bapak dia tak suruh pun nak tukar2 jantina ni sebab rangsangan2 awal persekitaran.Yelah,dari kecik si Khair(bukan nama sebenar) asyik kena suruh kemas rumah,basuh pinggan,sidai baju sebab nak tolong mak buat keje2 rumah.Kakak2 dia pemalas tahap ular lepas makan sekor anak lembu.Macam tu jugak, Tijah(bukan nama sebenar) gadis pujaan Kampung Hj Samsuri(aq trasa nak makan sate) frust menonggeng kerana si Khalid(bukan nama sebenar) meninggalkan Tijah untuk bersama makcik Kiah(bukan nama sebenar) yang berusia 30-an,seorang janda berhias.Dek kerana teramat frust..Tijah pun tekad nak benci laki sampai bler2 dan sejak tulah dia berubah imej skaligus berubah minat terhadap kaum sejenisnya..

Oppa!Oppa!!!! >.<


Mak bagi Khair main patung Barbie.(how come??) =.=!!

See,awal2 diorang normal je..Tapi disebabkan ada rangsangan2 persekitaran tulah yang membentuk personaliti yang berbeza.Personaliti tu berubah akibat tekanan bertubi2 tanpa ada kawalan.Diorang jadi macam tu sebab time diorang ada masalah diorang takde tempat untuk meluahkan prasaan.Asyik duk pendam lama2,benda tu jadi barah pastu terus merebak kat dalam diri sendiri.Tu yang Khair jadi Kayra,yang Tijah jadi TJ.Ni kesah benar,bukan cter bohong...

Kita patut tolong orang2 macamni,bukannya hina diorang.Tapi,nak tolong pun kena ada cara.Kita tak boleh totally trima golongan jantina ketiga ni sebab klow macam tu seolah2 kita sokong diorang jadi macam tu,macam kita pun terlibat skali dalam menentang FITRAH semulajadi manusia.Patut2 kita tolong diorang,sedarkan diorang kembali kepada FITRAH asal.Tu baru betol. :)

Bang...I dah tak make up..ok what??ori lagi tau.. :P

p/s:Personaliti laki lembut@pompuan kasar tu normal.Tapi jangan nak extraordinary sangat sampai tiru kaum Nabi Lut. :)

*entry ni sekadar untuk kesedaran bersama,bukan untuk menghina sesiapa sama ada yang idop mahupun yang sudah meninggal dunia.chill!! ;D




7 Pengkritik Tegar:

saiazuan said...

bnyknya laki rosak!!! ~_~

Jaedie said...

anda?normal lagi x?? :P

alif haris said...

euuww .. buat malu laki jew la dorang ni .. huhu

amir aizat said...

dunia nak kiamat

Jaedie said...

alif: diorang tu sebenarnya ada naluri laki lagi..tak caya try dgr suara..

amir:betol2...huhu

Jo Qusary said...

Laaa... aku ingatkan Kim Hyun Jung tu pompuan, hahaha...

Jaedie said...

jo:ko jgn nak burok2kan idola ku itu! :P

Jejak-Jejak Joyah