Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Wednesday, June 22, 2011

Once a upon a time...

As-Salam...

16 tahun yang lalu...

Aq slalu berangan kononnya nak jadi princess maka slalulah lipstik,eyeliner dan blusher mak aq jadi mangsa duk tonyoh2 kat muka.Pakai dress blink2 macam dress pengantin pastu tunjuk kat depan mak,bapak,kakak dan abang aq.Orang 1st aq tanya bapak aq. ''Abah,adik cantek tak?"(masa tu aq takde adik lagi,so aq yang jadi adik. ''Cantek'' jawab bapak aq sambil senyum tersengih2.Pergh,punyalah bangga dah kena puji tu.Skang ni bler aq siap2 nak kuar je..''Aik,tak make up ke?Masa kecik2 dulu habis make-up mak ko tonyoh kat muka,'' Aq pun jawab dengan selambanya..''Dah puas main make-up2 ni.Malas.'' :P

Yes,masa kecik2 dulu aq memang seorang budak pompuan yang sangat girlish,suka pakai gaun dan dress.Rambut mesti nak bertocang.Touch up 30 minit baru turun main.Game feveret aq of cozlah masak2/mak2 dan baby doll.Aq siap ada baby doll nama Sally.Dan aq sangat banyak soft-toy.Aq tak berapa minat sangat teddy bear,tapi aq lebih suka pada rabbit,ulat panjang yang colourful,doraemon dan garfield.Even bila aq cter zaman childhood aq kat En.Amal Aziz dia sendiri tak percaya aq dulu macam tu.Tapi dia sket rasa bersyukur sebab aq tak suka Teddy Bear,dia cakap jimat.Takde aq nak mintak2 Teddy Bear ke apa.Ceh!=.=




Doraemon Super Saiya!!

Garfield,kucing kuning yang pemalas.. :P

Ko memang comel..tapi..



Semua tu berubah kerana...SEEKOR MONYET!!!!


Monyet huduh bernama Micheal.Ada pakcik ni,jiran rumah aq gak tapi rumah dia 4-5 buah jauh dari rumah aq.Dia tangkap sekor monyet liar yang pecah masuk rumah dia jadi haiwan peliharaan.Pakcik tu punya sayang kat Micheal siap dia buatkan rumah kecik lagi untuk Micheal.Petang2 turun main slalu gak aq dengan kawan2 aq lepak kat depan rumah pakcik tu nak tengok Micheal.Kitorang takdelah cuak pun sebab pakcik tu tambat Micheal kat tiang rumah dia sendiri.Kadang2 pakcik tu pegang tali yang tambat Micheal tu ala2 ko nampak auntie2 bawak anjing dia jalan2 kat taman.



macamnilah rupa Micheal.tak comel langung ok!


TAPI...

Ntah macamna...ada satu hari tu Pakcik tu boleh terlepas tali yang mengikat si Micheal tu!!Bertempiaran ko kitorang lari.Aq lah lari paling slow..Pakai skirt plak tu.Lari2..pap!benjol tumbuh sebiji kat dahi aq..Si Micheal tu plak boleh nak terus kejar aq.Maybe sebab aq pakai baju kaler hijau,so dia ingat aq ni pokok pisang..sakit woo..dah laa kpala benjol,kena kejar monyet lagi..huhu  TT.TT

no more skirt!

Since dari peristiwa malang tulah..aq dah fobia nak pakai skirt or something yang agak girlish.Identiti aq totally berubah menjadi seorang gadis yang berhati waja.

Sekian.Thanx for reading this sad story. TT____TT

4 Pengkritik Tegar:

Aida Omar said...

semuanye kerana monyet..haha

Jaedie said...

masih belom ada keberanian nak pkai skirt...hehe ;P

hanizatul.amira.amran said...

ehehehe.. klaka lah cite u ni :)

Jaedie said...

hanizatul:ni cter betol tau..bkn rekaan.. TT.TT

Jejak-Jejak Joyah