Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Friday, June 24, 2011

Perlu ke nak cter semua??

As-Salam..

Penat aq duk korek2 otak aq ni kot2 ada idea yang tersimpan.Sambil2 tu aq blogwalking..Dan member aq Wahida ank Mansor tu pun tiba2 terbagi aq satu ilham untuk buat entri yang aq rasa akan buat blogger pompuan(especially) rasa tersentap dan maybe terus dah tak like & jadi followers aq.Aq prasan something..kebanyakkan blogger pompuan suka show off boipren diorang.Show off sket2 maybe okaylah..tapi klow dah every entri asyik nak cter kisah cinta agung ko dengan boipren ko,ada sket rasa nyampah..

Ni luahan hati member aq Wahida anak Mansor tu,apakah pula prasaan orang yang still single lagi?As mentioned above,sket2 okaylah..banyak2 nyampah dowh!Balik2 cter pasal ko gadoh dengan boipren ko lah,ko sayang tahap gaban siap comolot kejadahnyelah (i think it's something should be private) tapi ko duk sebok2 nak show off secara terlampau.Mula2 orang akan cakap..eh,sweetnye kapel ni!!..bila dah lama2,bila orang dah rasa nyampah orang akan cakap..kapel bagai nak rak,kawen ke tak tu taktaulah..see?ni secara tak langsung akan mengundang rasa malu dan fitnah terhadap diri sendiri.Dah tak pasal2 tambah satu saham dosa ko kat akhirat kelak.


Adalah lebih baik if ko just cakap i'm in relationship with bla..bla..fullstop.Tak payah nak mention every details about your relationship.Tak semua orang akan senang dengan cara ko macam tu.Orang akan rasa ..eh,ko ni..lebih2 plak.Macam ko sorang ada boipren.Ayat yang lebih sentap..eh,bajet ko ni macam artis je nak kecoh2 pasal percintaan yang sweet kononnya ko tu.Dari orang doakan kebahagian ko,dah orang kutok+caci+maki semua2nye yang tak sedap didengar.


Ada ke akak2 yang dah kawen tu nak kecoh pasal rumah tangga diorang??Takde pun kan..

p/s:Ha'ah..aq ada boipren gak,nama dia En. Amal Aziz.Kami hidup bahagia.Doakanlah kebahagiaan kami sehingga ke jinjang pelamin dan seterusnya.Aminn..:D



9 Pengkritik Tegar:

Anak Mansor said...

HAHAHA
anak mansor yg sentiasa tak puas hati dengan semua benda

Jaedie said...

eh,anak mansor ni... =.=
tp ko gak yg bg aq kekuatan nak buat entri ni!haha

Anak Mansor said...

hahahaha
takpa
aku suka je entri ni

amir aizat said...

biasalah org baru nak up kan,haha
eceh, smga berbahgia yer! hehe

Jaedie said...

thank you!thank you!my pleasure..haha :D

Afiqa Dayana said...

yeahh, betol ! hihi :)
takpayah nk show off sgt la kan .
nnti ade jgk org yg rembat bf dia tu nanti . haha :D

z.a.r.i.t.h said...

Sangatlah setuju cik jdie..hihihi.. :D

But remember, sometimes people didn't mean to show it off, but they wrote it because they didn't have someone to tell to..

kang dia ngadu kat kau, telinga kau lagi berdarah nyah...hahahaha...jadi, biar ajelah.... anggaplah blog itu diary beliau.. peace yaw! :D

AINI CHE DIN said...

100% agree..kadang geli pun de..skit2 dah arr kan..

Jaedie said...

afiq dayana:betol2..kag show off terlampau kena plak bf hensem..habis kena sapu..hehe :P

zarith:biarkan mereka bahagia..sian gak kat org2 macam tu..hehe ;D

aini che din:sket geli r..sbb ada yang terlampau over..huhu

Jejak-Jejak Joyah