Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Saturday, June 4, 2011

Public Problems:Susah ditegur dan menegur

As-Salam...

Macamna dengan hari anda?Best?superb?bese2 je atau kureng?Hari aq?hmm..penuh dengan airmata..sebab tengok cter Hindustan petang tadi.Last2 hero dia mati...sdey woo.wuwuuwu...TT_TT

Aq terbaca paper online tadi,ada sorang pembantu rumah ni mati bunuh diri sebab fail english test.Mesti korang rasa macam annoying kan sebab fail test je ko dah nak bunuh diri.Keje yang sangat bod** kan?Dulu penah kecoh kat Muor,sorang budak pompuan ni terjun Sungai Muor sebab boifren dia curang.Pastu tak berapa lama ada orang nampak budak pompuan tu merayau2 kat area tempat dia bunuh diri tu..huish,scary gler kot!!

Jangan tiru aksi ini.


Too much stress may killed you.Blogging is one way to express your STRESSS...hehe ;P

Tapi pernahkah korang tau naper ada jugak yang sanggup bunuh diri ??Pernah ke korang nak memahami diorang sumer ni??Ish..tak payahlah aq sibuk2..bukan sedara aq pun..
Apa aq kesah..kubur masing2,aq buat hal aq..janji ko tak kcow aq.Sikap public yang semakin suka 'jual ikan' ni makin susah dan menyusahkan.Ko nampak kapel tengah peluk2 tengah2 public apa tindakan ko?Klow dia bukan Muslim,lantak ko lah kan..tapi klow dia Muslim,apa ko buat?Tegur diorang?Tanya diorang mana sijil kawen?Atau buat bod** dan cakap dalam hati..argh,suka hati korang r!!

Even klow korang tengok adegan 18sx kat dalam TV,filem/drama Melayu plak tu..apa korang fikir?owh..tu cuma sekadar lakonan..aq plak fikir..berapa juta RM producer filem/drama tu bayar kat pelakon pompuan tu sowh beraksi 18 sx??Bukan suami dia je ke yang selayak berbuat demikian?owh...takpe,sekadar lakonan je tu.Aq plak fikir..ish2,rugi sape jadi husband dia.Rasa yang dah sisa2 je..Betol r bapak aq cakap,'Orang kampung pun lagi bagus dari pelakon ni'.Aq bukan nak menidakkan kredibiliti seseorang pelakon tu,tapi aq rasa pelakon2 ni macam ada satu tanggungjwab nak menyampaikan mesej2 berguna kat public.Ko tak payah nak kecohlah klow nampak budak2 skang makin rosak akhlak..owh,that's normal.mengikut peredaran zaman kan.how simple isn't? :)


Korang rasa ni normal? ?_?


2 Alam.Hampeh gler!!AMARAN KERAS.Don't ever you dare to watch this film.

Klow dulu anak orang anak kita,skang ni anak aq anak aq..anak ko anak ko.Anak2 bergaduh,mak bapak dah wrestling.Mak2 main tarik2 rambut..Bapak2 main tumbuk2.Last2 anak2 diorang tu jugak yang yang damaikan mak bapak diorang.Lawak plak aq rasa.=.='
Kan lagi sopan dan lebih bertatasusila klow bincang2 elok2,buat cara diplomasi bukannya serang gerila.Sambil2 bincang tu boleh minum2 kopi ke,teh tarik ke..haa,kan bagus tu.. :)

p/s:Klow saya salah,tegur saya.Klow anda salah,saya tegurkan.Klow dua2 salah kita bincang sama2.Boleh tak macam tu? ;)


Dah2,takmau stress.Enjoy this song!SENYUM!! ;D










2 Pengkritik Tegar:

Mrs.PaPaDom said...

oohhoo..setuju! rindu perkataan 'serang gerila' . haha. rasa nak blaja sejarah balikla lak.. rnduuu. :)

Jaedie said...

tulah..tbe2 je terpk..klow ganas2 je,gerila r tu..hehe ;P

Jejak-Jejak Joyah