Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Sunday, June 26, 2011

Rahsia

As-Salam...

Rahsia.Satu ungkapan yang bisa mengundang telinga cik joyah untuk mengorek tentang perihal rahsia tu dengan lebih lanjut.Sapa cik joyah tu?Cik joyah ialah aq,ko dan sapa2 yang terbaca entri ni.Eh,pandai2 je ko tuduh aq ni joyah aey..Tipulah ko cakap ko tak penah bercakap@mendengar berita tentang seseorang sama ada hal baik atau buruk.Senang cter,MENGUMPAT.Hal baik tu takdelah dikira mengumpat pun,sebaliknya ia dikira sebagai Hanya Memuji..hahaha :D

Ko ada rahsia.Aq ada rahsia.Ada rahsia kita boleh share dengan orang lain,ada rahsia ko kena simpan sorang2.Lagi2 plak tentang hal keburukkan sendiri yang boleh membawa aib kepada famili.Klow ko sorang je takpe,tapi bila dah melibatkan mak bapak ko tu masalah besar.Bukan nak cakap ko ni hipokrit ke apa,tapi seboleh2nya tak perlulah kita nak mendedahkan aib sendiri.Skali ko dedahkan,sampai 7 keturunan belom tentu habis lagi hilang aibnya tu.Percayalah..

Since dari kes havoc Adinda Evans(i think you should know who she's),ramai plak buat pengakuan berani mati tak kena tempat.Seburuk2 Justin Bieber yang ko asyik duk kutok2 tu at least dia dah bawak nama dia ke satu dunia dengan cara yang agak sopan.Ko klow nak glamer pun,tak payahlah nak canang cter2 tak elok pasal orang lain mahupun diri sendiri.Trasa klakar plak tengok budak2 rumaja belasan tahun skang ni macam nak berlumba2 siapa bikin berita paling gempak tahun ni.Pas Adinda Evans,ada plak kes budak umor 14 tahun(aq rasalah) comolot dengan boifren dia pastu siap tangkap gambar nak show off.Pastu..pastu!Ada plak sorang budak ni berbangga kerana join grup yang memuja syaitan(eh,boleh tahan joyah jugak aq ni..hehe)..adoiyai..klakar sungguh aq rasa!!kan lagi bagus ko membanggakan mak bapak ko dengan dapat straight A's PMR ke,SPM ke..takpun menjadi anak soleh/solehah klow tak mampu nak dapat straigh A's tu.Takpun jadi Maharaja Lawak yang termuda selepas Amir.Tanggungjawab ko sebagai anak takkan putus walaupun esok2 mak bapak ko dah takde nanti.Sejuk perot mak ko mengandungkan ko tau tak..

Justin Bibiaq..Ops,Bieberlah..auw!! :*

Amir pun boleh aja dong..

Aq cakap sumer ni untuk peringatan diri sendiri dan orang ramai.Diri aq pun takdelah sesempurna purnama merindu,aq pun sentiasa terkhilaf dalam keadaan sedar atau tak sedar atau separuh sedar.Kita ni cuma manusia biasa yang sentiasa mengharap pertolonganNya.Takde apa pun sangat yang ko nak bangga2kan dalam dunia ni.Semua ni sebahagian daripada rahmat/ujian dia untuk buat kita berfikir... :)


p/s:Sepah layak jadi Maharaja Lawak!!Peace yo!! :D
*cuba teka berapa banyak tajuk lagu aq sebut dalam entri ni?hehe

5 Pengkritik Tegar:

saiazuan said...

bukan rahsia xleh ctr ke? hehe

Jaedie said...

like!like!
ada rahsia diam2...shhhh... :P

~ FaRaH izzAtY ~ said...

btol3 ! stuju ! hee :D .. kdg2 ada sesetengah rhsie tuh kne diam2 jek.. tapayah nk eboh2 kt org.. smpe bnde burok diri sndiri pon nak cite kt org kan.. apo deyh ..

Jaedie said...

tawu takpe!!

TYNTHA LANA said...

Bagi lana, macamana rahsia..satu masa terbongkar juga.hahaha. sebab? manusia tu sendiri. Mngkin masa sihat, kita masih mampu nak simpan rahsia..esok2, bila da sakit, da nazak, time tu la baru terkeluar segala citer yg selama ni disimpan. Fuhh..ala2 drama gitu,ahaha

Jejak-Jejak Joyah