Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Friday, July 15, 2011

Sape lagi bagus?

As-Salam...

Dunia yang semakin pesat membangun ni,persaingan semakin sengit.Semua orang nak jadi bagus,nak jadi yang terbaik.Yes,that's good.Aiseh,lagi skali dah kuar ayat2 esei BM SPM confirm A1.Tapi tulah kenyataan dunia skang ni,semua orang nak jadi the best sampai sanggup tindas orang lain.

Mana2 jelah ko pergi,mesti ada je orang yang ko akan prasan dia macam ada x-factor.Bukan sebab dia ni alien dari planet lain ke,tapi maybe dari segi personaliti dia agak ke depan.Maybe dari segi kepandaian,tahap kerajinan or dari segi leadership.Orang2 macam tu memang patut kita salute,bukan orang yang berjaya di atas penderitaan orang lain.

Alien bloggers?

Blogger sendiri pun macam tu jugak,ada yang suka dok citer burok2 orang nak naikkan ranking sendiri.Buat citer2 hot dan tak lupa gak nyang suka letak gambar2 hot yang boleh membuatkan readers laki speechless lalu hidung berdarah.Bukan nak kata pe,benda2 burok ko citer banyak2 nanti makan diri sendiri,menambahkan dosa kering ko yang ada.Lagi2 plak klow citer tu tak betol.Kita bloggers ni memang ada hak untuk 'bersuara',nak tulis pe2 je yang kita suka.Tapi biarlah berpada2,fikir dulu baik buroknye.

Susah nak cari blogger x-factor ni sebab dunia IT ni terlalu luas,tak bersua muka.Sapa2 boleh jadi 'retis' dalam dunia blogging ni.Adalah lebih baik jika kita menjadi diri sendiri,jadi sapa kita kat luar sana.Be different,be yourself.And people around you will more appreciate yourself as you are. :)


p/s:Lusa nisfu Sya'aban,disunatkan baca surah Yassin 3 kali dan berpuasa pada keesokkan harinya.InsyaAllah,terampun dosa2 selama 3 tahun..*if ada fakta salah,tolong betolkan tau :)




3 Pengkritik Tegar:

KimiCnoL said...

blogging kene ikhlas baru la dapat hasilnya..insyaALLAH :D

Jaedie said...

betol2..biar ikhlas,nnt baru dapat banyak followers.. :P

Zuha said...

Dalam masa yang sama kita perlulah ingatkan mereka pada jalan yang baik..nice entry!!

http://mat-jungle.blogspot.com/

Jejak-Jejak Joyah