Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Saturday, July 2, 2011

Bloggerr Hipokrit??

As-Salam..

Anda blogger?Saya pun..eehik!Sayang awak tau! ;D
Intro yang rasa macam nak kena lempang je kan?Kerana sikap gewdik tu sesungguhnya bukanlah diriku yang sebenar.

ADAKAH ANDA MENJAD DIRI SENDIRI DALAM BLOG ANDA?

Kebanyakkan blogger pompuan suka background yang pink,purple or stripe colourful.(ye,aq pun buat jugak).Letak widget comel2.(ye,aq pun buat jugak).Blogger laki plak suka background yang plain colour macam all black atau blue-black.Diorang jarang letak widget comel2 maybe sebab risau dikatakan auw2 ataupun mat jiwang.Klow letak pun sket2 je dan reader pompuan akan rasa..eh,sweetlah dia ni! >.<

Otai woo dia ni..


Berbalik kepada soalan di atas.Adakah anda blogger jujur?atau cuma sekadar mahu meraih
populariti setanding BEN ASHAARI?Owh,tak perlulah nak jujur sangat sampai cter ko ngompol malam2 pun nak bagitau kan.Maksud aq,you're not pretending to be someone else in your own blog.Sebab kat blog ni ko boleh nak ngaku ko ni anak Raja Gopal,Dato' Panglima Perang mahupun anak Penghulu Kg.Pisang.But in reality,you're not what you're claimed in your blog.Malah sanggup letak gambar yang dah di edit kaw2 tanpa kelihatan sebarang cela di wajah!(ye,aq buat jugak. =.=).Oklah,letak gambar comel2.Kang letak gambar ala2 Kak Limah nak balik raya takde sape plak yang nak baca blog ko.Pastu siap kena kutuk konon2 nak jadi clone Kak Limah.Bajet havoc.Owh,sadisnya!Tapi tulah hakikat dunia hari ni..To be popular as yourself is really tough.Teringat plak masa awal kemunculan Dato' Siti Nurhaliza,tak lama pastu ramai yang macam nak tiru suara dia.Memang ramailah artis clone Siti Nurhaliza!Skang ni dalam dunia blogging pun dah ada yang seakan2 nak jadi clone blogger2 popular.

Siti Zaridah bukan clone Siti Nurhaliza ye... :P


Si Blogger Glamer dengan fashionista,maka adalah yang muncul2 ala2 fashionista.Benda tu bagus untuk dijadikan inspirasi.Tapi once bila orang dah nampak ko tiru bulat2 Si Blogger Glamer tu dan provok diri ko tu lagi bagus dari beliau..benda ni dah jadi salah.Aq prasan bler Heliza Helmi artis bermata bundar semakin popular,maka ramailah jugak gadis2 Melayu yang kepingin kelihatan bermata bundar macam Heliza.Trick nak nampak mata besor(sape2 yang mata naturally sepet macam aq) senang je.Tanpa memerlukan bajet yang tinggi.Snap gambar 45 darjah dari atas.Dulu aq pun duk gler gak ambik gmbar dari atas(klow ko terer,cuba snap pose macam tu guna DSLR).Ntah tiba2 aq rasa macam annoying plak sebab ada member aq slalu duk kutok aq ambik gambar syok sendiri time meeting. (memang annoying.takde orang lain buat,aq sorang je =.=)

Dahlah cantek,orangnya pun comel2 je..aq??huhu TT.TT


p/s: so,adakah anda menjadi diri sendiri atau orang lain?Be different,be yourself.chill!! :D

6 Pengkritik Tegar:

Muhd Aizie said...

kelakar laa pulak baca entry kau kali ni. aku blogger lelaki . kau tgk blog aku mcam pompuan tak? ada orang cakap blog aku mcam pondan wei . menggong!

okay , pasal entry kau ni, betul! cuba pakai camera besorrr tu then snap pic dari atas . hahah! kelakar kan?

tak boleh bla part heliza tu. betul betul . aku tak suka sekarang nak baca blog pompuan yang dok tayang muka! pakai tudung lilit bagai lepas tu heboh nak cite satu kampung. tolonglah. haha

jom singgh blog aku k ;)

Tea said...

biasa lah, dh tgk org lain popular, terasa jgk nk popularkan diri sendiri.. tu lah jadinya, kopipes berleluasa.. cheating sane sini.. ape pon xboleh..

Zuha said...

betul jugak apa kamu ckp...

tapi nk buat camne..itu dunia mereka

bak kata orang..kebebasan memilih..

kita ni pun kadang terbuat jgk...hahahakz...

nice entry :)

http://mat-jungle.blogspot.com/

Gagak said...

wakaka, tulah ,,nak buat lagi besor mata tu, pakai contact lens..


Lebih kurang cam ni

nawal addina said...

heliza mmg comel !! ;)

Jaedie said...

hahahha!!betol2! XD

Jejak-Jejak Joyah