Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Wednesday, July 6, 2011

pertama dan terakhir

As-Salam..

Aq tak boleh nak buat entri panjang2 sangat ni.Kena tido awl,esok masuk keje pukul 10.0 0a.m sampai 10.00 p.m.Penat woo even keje kat kedai kasut X.E.S.Takde pun keje kena angkut batu bata macam buruh kasar kan,tapi sebab penat buhsan tunggu lama2 lagi klow takde customer dan aq memang jenis tak tahan duk dalam aircond lama2.Ni pun  macam dah nak demam. =.='

Pergh,sebelum dapat keje ni dah masuk 5-6 kedai jugak aq mintak keje tak dapat2.Memang aq dah give up sebab aq memang plan nak keje kat KL sepanjang cuti skolah yang teramat panjang ni.Memang hancur luluh hati aq dan aq nyaris2 nak balik kampung.Alhamdulillah,agaknya rezeki aq kat keje kat kedai tu..Aq tekad,klow tak dapat jugak,memamng confirm aq balik kampung.. :)

Honestly,aq agak prejudis nak keje dengan bos2 Chinese.Bukan aq ni bersikap anti-kaum ke apa,tapi masa aq keje jadi promoter sebelum ni bos aq memang hampeh gler!!Nak makan harta sorang2 je,sampai mati rezeki tak murah!Ske hati dia je nak potong komisen..penat aq promot berukband ko macam hampas tau!Aq pun bengang dengan bos sebab tak bagi kelonggran kat staff Muslim untuk solat 5 waktu.Agak2 klow dah keje dari pkul 8.30 pagi-8.30 malam mesti nak solat Zuhur,Asar dan Maghrib.Ni tak,solat baru 10 minit dah nak bising2.

Alhamdulillah,staff dengan manager kat kedai kasut X.E.S yang aq keje ni sangat memahami.Diorang tak kesah pun aq nak kuar pergi solat.(kadang2 aq punya buhsan,aq jalan2 pergi tempat lain gak..hehe) Even kadang2 tu diorang yang ingatkan aq..hey,u tak pergi sembahyang ke?..ha'ah aey,sampai aq pun tak sedar.Duk dalam bangunan,mana nak tau langit dah gelap ke belom klow tak tengok jam.

Agaknya,nilah petunjuk DIA nak bagi kat aq..5-6 kali aq mintak keje tu tak dapat2 bukan sebab aq loser,tapi DIA belum jumpakan aq tempat keje yang sesuai.Macam tu jugak bagi orang yang bercinta,10 kali korang putus cinta maybe yang ke 11 tulah yang terbaik untuk korang.Mungkin kita gagal tu kerana kesilapan diri kita jugak,tapi once bila kita dah try the best but the result is same it's something Allah want to show to us.Never give up on HIM.Only HIM knows the best for us. :)

i'm a winner! :)


p/s:Betol r kot cakap orang..kali pertama tu adalah permulaan,tapi yang terakhir tu jugaklah yang akan kekal.chill! :D




3 Pengkritik Tegar:

Ain Nadiah said...

slamat bekerja weyhh!!! :D

Hanif said...

Kegagalan pertama adalah penunda kejayaan ..ewahh!!
Tahniah

saiazuan said...

everyone is the winner :D

anda dah baca komik atwr #4?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

Jejak-Jejak Joyah