Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Friday, October 28, 2011

Personaliti Facebook-er & Blogger

As-Salam...

Dah buhsan duk ngadap laptop buat assignment,aq blogwalking jap..Stalk FB orang..Sambil2 baca entry tu kadang2 aq terfikir..macamna agaknya blogger/facebook-er ni kat luar aganye aey?Kat blog bukan main laser mencanang cter..kot2 lah kat luar pun memang semulajadi joyah..eh,contoh je tu.Ko jangan trasa plak..hehe :P

So,kat sini aq ada buat beberapa research berdasarkan aq punya suka.Personaliti blogger & facebook-er.Aq dah cakap,ni aq punya suka.Ko nak percaya ke tak,ko punya suka.

1. Bajet Cute.

Ramai jugak blogger2/FBer macamni sebenarnye.Tak kisah r laki ke pompuan,muka semua nak flawless habis.Ala2 boleh jadi model Fair & Lovely ko.Mata pun bukak bagi nampak besor sket.Yang mana rasa kurang cute,efek pengembungan pipi ala2 ikan emas slalu digunapakai.Orang2 macamni kurang keyakinan diri.Sebab tu diorang susah nak tunjukkan muka sebenar diorang.Klow rasa nak tambahkan keyakinan diri,bolehlah beli buku2 motivasi Dato' Fadzillah Kamsah mahupun kaset2 beliau di toko buku berdekatan.



2.Tak suka tunjuk muka

Haa..ni lagi satu spesies.Blogger/FBer yang macamni diorang tak penah2 nak tunjuk muka diorang kat blog/FB.Kira klow ko dapat tengok muka dia tu,rasa macam...ergh,i'm speechless!!Diorang ni plak bukan kurang keyakinan diri,tapi diorang ni penuh misteri.Susah nak jumpa orang2 misteri macamni.Diorang punya misteri ni memang tahap boleh masuk Misteri Nusantara.Yang bestnye,orang2 misteri ni diorang menimbulkan rasa curious orang lain nak tau spekah identiti diorang sebenarnya. 



3.Suka tayang muka

Ni geng2 bajet cute jugak r ni.Tapi diorang ni lebih berkelakuan jujur.Muka baru bangun pagi,bertompok2 air liur basi pun boleh buat DP.Tengah berak pun sempat lagi nak update status.Diorang ni orang2 yang overconfident.Mempunyai ego yang tinggi dan seorang yang agak degil.Prinsip idop diorang:ada aq kesah?ko ke yang bagi aq makan?



4.Kaki Novel

Golongan macamni plak suka buat status/entri nak sedih2 je.Tangkap jiwang habis.Klow buat entri/update status ayat penuh puitis,penuh dramatis.Ni memang sah2 golongan yang suka baca novel.Ko bagi novel Ombak Rindu,satu hari je konfem bley habis.Dikatakan jugak anak didik A.Samad Said.Takpayah nak cter banyak..dah nampak terang,nyata lagi bersuluh kan torch light!Diorang ni memang kuat feeling...TT.TT



5.Geng Joyah

Suka update status/entri pasal hal2 isu semasa dan jarang2 tunjuk muka.Habit diorang suka like status orang lain.Tak suka sangat nak show off muka, tunjuk muka pun sket2 je.Katanye sebab takot Melodi cari.Nampak je cenggitu,tapi sebenarnya tulah bezfren Joyah..Orang2 macamni ko kena fikir 85 kali klow ko nak buat kawan.Depan cakap lain,blakang cakap lain.Talam 18 muka dia ni....danger!danger!


p/s:Ko yang mana satu?? hehe ;P





8 Pengkritik Tegar:

Huda Diaz said...

haha terbaik! ni mesti kes dah bosan dengan FB, sebab tu buat study dekat pengguna2 FB.

haha :D

*idea best

Jaedie said...

hehehe!thanx! :D
*tengah buhsan bt assignment sbnrnye..

aimie amalina said...

kekekekeke
nmpak beno tension atau blurr dgn asaimen ye

hehhee
kalo x de lgsg cm kat atas?
hehehehe

Jaedie said...

gabungan semua diatas.ni spesies biawak,suka tukar2. :P

Fieka Shafika said...

rase2 akak, sy kat mane kalau bace blog sy??

adibah alwee said...

: hahahahkk.. terase nyahh bace entri niee..

Jaedie said...

auw!!!hahaha

Saiazuan said...

hmm which categories i fall into?

Jejak-Jejak Joyah