Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Sunday, October 2, 2011

Ubat Sakit Hati

As-Salam..

Hari2 sakit hati.Sakit hati hari2..Ish2,kesian idop ko klow macam tu.Hati sakit tak boleh bahagia.Ko tengok jiran sebelah rumah ko beli TV LED 42 inci,ko sakit hati.Ko tengok jiran depan rumah ko beli kete Mercedes Benz,ko sakit hati.Ko tengok Dato' Siti Nurhaliza kawen dengan Dato' K,ko sakit hati.Pe kejadahnya semua benda ko nak sakit hati ni??Parah2...

Bukan tak boleh sakit hati ni,tapi biarlah sakit hati yang membangun.Ko tengok si Abu(bukan nama sebenar) yang nerd tu dapat deanlist,ko pun patut usaha macam dia.Memanglah dia layak dapat deanlist,dah rumah kedua dia kat library.Sakit hati bila tengok orang aniaya rakyat Palestin kena seksa..haa,yang tu ok.Sakit hati yang digalakkan.Dah habis ko sumpah seranah rejim Israel tu,jangan lupa plak doakan keselamatan umat Islam kat Palestin :)

Sakit hati ni takde ubat ke??Panadol?

Nak ubat sakit hati ni tak payah guna duit,kang klow guna duit lagi sakit hati.Ni antara cara mudah untuk diaplikasikan:

1.Tido.
Sangat berkesan!!Tido adalah ubat paling mujarab untuk mengubati sakit hati.Terus lupa pe yang ko marahkan tadi.

2.Makan coklat/aiskrim (owh,ni kena guna duit plak)
Cara ni pun berkesan sebab coklat dan aiskrim mampu mengeluarkan enzim...err,sila tnye student medic ok.tapi bila aq makan aiskrim/coklat memang dapat mengurangkan rasa sakit hati tu.Cuma kurang praktikal sebab aq senang naik berat badan makan benda2 macam tu.. TT.TT
alahai...sedapnye!!! >.<

coklat...coklat.. @.@

3.Berjoyah bersama rakan.
Carilah sahabat terbaik yang mampu mendengar luahan prasaan anda.aiceh!Ko berjoyah sehabis2,caci maki segala sumpah seranah benda yang ko sakitkan hati kat kawan ko tu.Make sure dia bukan orang yang ko tengah sakit hati tu atau mulut mengalahkan Melodi hanya di TV3.Dah cakap tu,sep2 je. :)

4.Nanges.
Orang pompuan ni dia sedih ke,dia sakit hati ke dia nanges.Even dari segi saintifik pun nanges dapat mengurangkan rasa stress.Ok,klow orang laki nak nanges pun boleh je.Tapi janganlah di tempat awam.Kurang macho disitu. :P

mengapakah???

5.Tulis blog.
Macam aq tengah buat skang ni..errrrrrrrr..... =.='

p/s: sakit hati sket2 je cukuplah..always think positive n keep move forward!!aja2 fighting!!! :D





5 Pengkritik Tegar:

penmerah said...

ubat sakit hati kene dekat pdNya.. heheee

Jaedie said...

btol2.. ;)

Saiazuan said...

mkn eskem ek? hmm ken try ni.. huhu

Jaedie said...

yes!!harus!!baskin robin paling superb.. :P

smilenajah93 said...

wahhhhhhhh ! coklat coklat ! weee!

Jejak-Jejak Joyah