Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Friday, November 4, 2011

CUTIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!! :D

As-Salam..

Berkobar2 ko ye nak balik kampung?Aq rasa mostly(semua kot) IPTA untuk degree student akan cuti mid-semester seminggu ni.WOHOOO!!CUTI!!!!!YEAH!!!*ok,fine.aq pun nak balik kampung. =.='

Rasa2 lagi ramai yang excited nak cuti berbanding nak sambut hari raya Aidiladha jatoh pada hari Ahad ni.Maybe kite kat Malaysia ni takdelah rasa sangat kemeriahan tu sebab Hari Raya Aidiladha ni a.k.a Raya Haji@ Hari Raya Korban sebab Raya Haji ni dikhaskan untuk orang2 yang menunaikan ibadah haji dan jugak untuk orang yang nak buat korban.Tapi orang kata kat Kelantan sambut Raya Haji lagi meriah dari Hari Raya Aidilfitri?Btol ke? ;D

Kenangan terakhir Salem.*bukan nama sebenar.

Dah,takmau cakap banyak.Sepanjang aq balik kampung memang takde harapanlah nak hapdet blog memandang aq akan busy sepanjang masa dengan aktiviti yang seswai dilakukan di kampung seperti menanam pucuk ubi,padi dan ulam2an.Tipu je semua tu.Keje aq klow dah sampai rumah tak habis2 order menu kat ibu aq sowh masak.''Ibu,esok masak nasi ayam aey.Lama dah tak makan masakan ibu.Rindu''.Next day,''Ibu,trasa macam nak makan nasi kerabu lah''.Disebabkan seminggu cuti,maka seminggu jugaklah ada menu2 yang bakal di order.Sebab aq yang order,aq lah yang beli barang2 masakan dan tolong sket di dapur.*Nak tunjuk ko tu dah boleh kawen,kenalah rajin2 sket kat dapur.ehem.eh!? :P

So,just nak wish.....

SALAM AIDILADHA...&
HEPI HOLIDAY!!! :D

p/s:On the way nak balik kampung tu,berhatilah2 semasa memandu.Jangan sampai diri sendiri atau orang lain yang jadi mangsa korban. :)






3 Pengkritik Tegar:

fadh leyanie said...

selamat bercuti,,selamat berhari raya :P

Saiazuan said...

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia
Terutamanya Pembaca Setia Saiazuan Blog (",)

ingat,
berhenti makan sebelum kenyang hehe

amir aizat said...

selamat hari raya! boleh lagi ke? haha

Jejak-Jejak Joyah