Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Monday, October 3, 2011

Rojak Campur yang Tak Sedap

As-Salam

kOwg sehat x arini?ktEw pg2 lagy dah bgn taw..mama sowh bli nAsi Lemak cik SiAh kt depan rumah ktEw.pastu,nenEk ktEw mintax tlg watkan kopi cap 333..sedap taw..lurve kowg ketat2 taw!muah!! :*

Adakah cara penulisan di atas memperlihatkan kecomelan aq??sumpah,tak langsung.
Semalam masa tengah blogwalking,adalah jugak beberapa blog( tak dapat dinyatakan di sini) yang tulis macam tu.Adoiyai..satu2 plak aq kena mengeja.Maybe diorang rasa megah dan hebat kot buat writing macam tu.hmm.

Tapi...tak penat ke nak type tiba2 nak tekan CAPS LOCK?aq rasa macam payah je.Kan penat tangan,jap2 nak tekan CAPS LOCK.

Nak tanya lagi ni..nampak comel/cool ke tambah sound effect W dan Y di hujung perkataan??kOwg adEw kew ckp macam tue??haa..cuba baca ayat disebelah kuat2 sambil bunyikkan makhraj huruf dengan btol.Merecik2 air liur depan screen laptop adalah. =.='

Bukan apa,blogging memang untuk semua.Setiap orang ada hak untuk tulis blog dia ikot ske hati dia.Tapi,kurang2kanlah penggunaan short form sampai orang nak baca pun susah.Nak buat short form,bior orang lain paham.Bahasa Melayu ni pun dah di standardizekan.Tak salah pun klow nak ikot sebijik2 ayat Kamus Dewan edisi-4.Lebih afdal. :)
Taknak orang lain baca,buat blog ko private.Takpun,tulis je kat diari. :P

aq lagi suka yang takde taugeh.

p/s:Rojak buah sedap dimakan bersama kuah sambal kicap ditambah sedikit belacan,bukannya sup cendawan mahupun keju. :D




5 Pengkritik Tegar:

Syazwan Che Deraman said...

naseb baik saya tak comel.

hehe

have a good dayyy.

Jaedie said...

bagus.sedar diri..hehe :P

Anak Mansor said...

aku rasa mereka mereka ni mesti karangan bm hancur
serius hancur
serius rasa macam nak hantar masuk sekolah tadika bagi faham tatabhasa/grammar
bila guna huruf besar kecil apa semua
aku rasa offended tahu tak bila baca benda macam tu
hahaha
emo tak emo tak?
tapi serius rasa nak ajar mereka mengeja

Muzaffar said...

Aduh...sakitnya jiwa bila membaca karangan sebegitu. Bersamalah mendaulatkan bahasa kebangsaan kita. Saya menyokong sepenuhnya blogger yang menggunakan Bahasa Melayu standard dan gramatis.

Wen said...

sedap sangat kot dia tulis macam tu? hahahhahahaha aku tinggal je kalau dah blog tulis macm tu hehhehe

Jejak-Jejak Joyah