Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Thursday, September 29, 2011

Cinta Jarak Jauh

As-Salam..

Pe kejadahnye ko nak berjiwang karat petang2 ni?Demam ke?Sketlah..demam rindu..alolololo...geli mak tau!!!*klow aq macam ni,that's mean memang aq tengah demam.. :P

Terbaca isu latest kat magazine kesukaan ramai DARA.COM pasal cinta jarak jauh.Ehem.Ehem.

Mesti sedihkan mengenang orang tersayang jauh di perantauan?susah nak contact.sebulan skali baru dapat surat.pergh,klasik gler macam tu!!aq sendiri pun tak penah nak hantar kad raya kat beliau.=.='

Ok,honestly it's happened to myself too.Tipulah kata tak susah percintaan jarak jauh ni kan.Susah nak jumpa,nak calling2 pun kadang2 je(save kredit sebab lebih gemar bermesej).Memang memerlukan ketahanan mental dan fizikal yang kukuh.Tengok kapel2 lain study sesama,lunch sesama.. rasa jeles je.. :'(

Memang tak sangka langsung that kind of thing happened to me sebab memang bajet bolehlah merasa study satu universiti.Tup2 si dia tu(aiceh,spe si dia tu??? :P) dapat offer jadi pilot plak..Pergh,sentap mak tau!!Tinggallah aq sorang2 terkontang-kanting..huhu TT.TT

Mula2 nak trima tu memang susah sangat2.Yelah,ko dengar keje pilot je mesti dikelilingi stewardress yang cun2,pastu dengan life yang agak over-sosial(mostly,but not all of them),kaki huha-huha..macamna ni???

So,ni tips yang aq apply untuk diri sendiri:

1.Sentiasa dekatkan diri pada yang Maha Esa.Solat jangan tinggal.Subuh jangan gajah.
2.Rilex r bro..lu baru kapel,belom kawen lagi..mana boleh dekat2 slalu..
3.Join aktiviti berfaedah.Pegi camping.Berjoyah bersama sahabat handai.
4.Sentiasa berfikiran positif.Takyah nak simpan syak wasangka melampau.
5.Enjoy your life.Jangan nak melayan prasaan rindu2 sangat.Buang masa(duk termenung tengok gambar kekasih hati slama 3 jam),buang duit(dah 24 jam nak call je),buang tenaga(tak makan sehari suntuk)

Dah..takmau sedih2..Allah sedang merancang yang terbaik untuk kita. :)

p/s:InsyaAllah..ada jodoh adalah tu....kesetiaan,kejujuran dan kepercayaan teras kepada apa jua hubungan.. ;)





6 Pengkritik Tegar:

Enchek Bertopeng said...

hi cik jaedie! kem salam Daus :D

Jaedie said...

spe kau wahai enchek bertopeng??jom kte terjah! :P

Enchek Bertopeng said...

mne leh cakap... x best ar.. har3! secrecy create mystery~~ kan2.. rajin2 meh melawat 'umah'

Jaedie said...

spe kau?spe??*curious... :P

Ungu Violet said...

cinta jarak jauh...leh laa rindu selalu...hik

Enchek Bertopeng said...

har3! adela~~~~

Jejak-Jejak Joyah