Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Friday, August 12, 2011

I'm a designer

As-Salam..

Ko designer?Poyo gler statement tu.. =.=
Sebab aq bukanlah student archi,mahupun design multimedia etc blablabla.Yes,i do i love art.Dulu masa kat CFS teringin jugak nak ambik archi,maka aq pun masuk AED(Architecture n Environmental Design).Kat CFSIIUM lebih kepada hand-made berbanding design menggunakan adobe photoshop yang lebih murah,menjimatkan masa serta lebih perfek.Tapi apa kan daya,masa baby cute2 lagi aq tak suka dibedung.Bedung senang terlepas sebab aq lasak sangat.Kes tangan tak berapa nak bedung.Dan kesan dia,aq tak reti nak buat garisan lurus.Skang ni aq tengah struggle nak tukar course bisnes plak..=.='

Aq lebih suka kepada free-style dan tak suka dengar arahan orang lain.Art is something about everything what you want to draw and create not about people thinking.Itu pandangan ikhlas aq mengenai seni.Aq ni pun bukan jenis telinga kebal dapat menangkis segala teguran 'sweeeeeeett' gler lecturer even dari luaran aq kelihatan tabah dan sabar.Tahniah kepada semua student archi and design2 ni sebab anda berjaya menangkis semua halangan sebesor Tembok Cina tu. :)

Kata2 'manis' lecturer bagaikan Tembok Cina terhempap ke kepala.

Masa kat MRSM dulu,pernah jugak apply nak jadi sidang redaksi.Tapi direjek.Nak buat macamna,bukan rezeki aq.Tapi aq ada sket rasa terharu bler buku tahunan skolah edisi ke berapa aq tak ingat basically guna idea aq,something related to KOMIK.Aq penggila komik.Aq ada bagi idea tu masa sesi temuduga pertama,temuduga kedua aq kena rejek. :'(

Lukisan aq lebih kepada manga.

Untuk mengukuhkan lagi kewangan PRS masa tu,kitorang ada jual t-shirt.Aq PRS gak masa tu,so aq ditugaskan untuk design t-shirt tu.Konsep asal guna idea aq.Even ramai yang mengkritik hebat,tapi jualan laku masa tu. :)

Kat CFS plak,aq penah design banner untuk 2 big event Kelab Aikido dan Guidance and Counseling Club(GCC).Seperti biasa,design aq jugak dikritik sampai kadang2 bengang sebab banyak sangat kena ubah.But I was so proud because my design was hanging and all people can see it. :)

Dan untuk beberapa hari lepas,member akak aq cikgu jugak mintak tolong design banner sempena event kemerdekaan kat skolah dia.Diorang kata design tu cantek.And I got paid!hee.. :P

ni design tak seberapa aq untuk banner hari kemerdekaan nanti.Hope Tuan Haji Mesrandi ni suke.Highlight habis nama beliau. :)


So,I'm an amateur designer..hehehehehe ;P






6 Pengkritik Tegar:

Anak Mansor said...

errrr
aku nampak gambar SHIN CHAN je hehe

Jaedie said...

ko memang..tak pose r tu..:P

amir aizat said...

minat jugak, tmpt tak de peluang utk ceburi.herm..btw nice la!

Jaedie said...

hee...thanx! ;D

idaida0504 said...

oooo....ko xabes2 nk tkr kos...dok je qs tu..hahahahahha...btw nice banner tu..tulisan..kalau blh bold lagi...mst lagi cun!huhuhu...eh...cik jdie..buang la yg bd2 wrd ntfctn ni...hukhuk...

your cute frenz.

~bUih-bUih ciNta~ said...

wah,,.amateur designer..untungnya kreatif design..

Jejak-Jejak Joyah