Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Saturday, June 23, 2012

Hard and Easy

As-salam... Ya Allah...berkurun dah aq tak mengupdate blog aq ni.Ceh,bajet blogger femes plak.Takpe,aq prasan sorang2..

Rasa-rasa ada r kot dalam sebulan lebih aq tak update blog aq ni since nak start exam aritu(bulan lepas).Sampai result pun dah kuar.Argh,jangan di ambil pedulik pasal resultku.Just ok-ok jelah.Takde failed.Syukur alhamdulillah... :)

Tapi ada jugak cter yang tak berapa nak best.Adik aq sakit kena radang saraf sampai dia tak boleh nak berjalan.Masa mula2 kena tu,nak gerak kaki pun susah.Skang ni,dah ok sketlah.Dia still lagi kat wad masih dalam rawatan kat Hospital Sultanah Aminah,Johor Bharu.So,kat sni aq nak mintak jasa budi baik sesape yang terbaca entry ni untuk doakan semoga adik aq,Muhammad Farhan bin Mokhtar cepat sembuh.Amin..insyaAllah.. :')

Sebab tu jugaklah aq buat keputusan untuk drop shortsem yang sepatutnya aq ambik bulan depan.Ibu aq jaga adik kat hospital,sian plak tengok bapak aq jadi suri rumah sepenuh masa.Takpelah,bleylah klow aq nak tolong apa2 yang patut selama 2 bulan aq cuti ni..:)

Dari hari Selasa aritu,sampai Jumaat semalam aq g KL sebab nak berangkut sumer barang2 yang tersimpan dalam stor kat hostel tu.Risau aq klow tinggal barang lama2 kat stor kang tak pasal2 sumer barang kena sita.Thanx sangat2 kepada Cik Juju sebab sudi menumpangkan barang2 saya.Nanti I blanja u makan ok. :P

Alang-alang dah ke KL,haruslah berjumpa dengan En.Amal Aziz yang dikasihi.Memandangkan beliau kini dah jadi orang kuat CapeTown Cafe,maka tak sahlah klow aq tak menyebok untuk menikmati hidangan
lazat lagi menyelerakan.Yang bestnye,restoren ni dah selamat di-shootingkan untuk rancangan 'Jalan-jalan Cari Makan'.insyaAllah,ni untuk season baru yang bakal ditayangkan pada bulan Julai nanti.

Ok,benda yang buat aq excited tahap gaban sebenarnya Iqram Dinzly jadi pengacara untuk season baru Jalan-jalan Cari Makan' ni!!wohoo!!Aq memang minat dia..(*blushing).Tapi masa jumpa aritu,I'm speechless.Seolah-olah macam jumpa crush yang dah lama tak jumpa,tak reti nak cakap apa (nyaris2 terlupa En.Amal Aziz).hahahaha!! 

*Honestly,aq tak bley deny beliau memang hensem.Goyah jap. -..-

So,sesape rasa nak makan western food ke,malay cuisine ke anda sumer sangat2 dialu-alukan datang ke CapeTown Cafe ni.Makanan dia sumer sedap2.Paling aq suka dia punye grilled chicken dan lassie.Superb!
CapeTown Cafe ni ada 2 branch,satu kat area Ara Damansara dan satu lagi kat Sunway-PJ.

Sesi penyerahan plaque 'Jalan-jalan Cari Makan'.Yang sebelah tu anak tokey restoren ,Aiman Syamsul.

Oklah,bapak aq dah bising sowh g masak nasi ni.Nanti ada masa,aq rajin2kan diri untuk update blog ni dengan entry yang lagi hot dan lebih sensasi! *pergh,promot lbey..

p/s :En.Amal Aziz ada bagitau aq benda ni..
''Bagi kte,tak sumer benda kat dunia ni senang..ada susahnye.Bagi awak plak,tak sumer benda kat dunia ni susah..ada senangnye.Sebab tu agaknye kte dipertemukan.''

*Thanx for the very inspiring words. :)


THANX FOR READING TOO MY BELOVED READERS!! :D





2 Pengkritik Tegar:

Aida Omar said...

moga adik kamu sembunh dear.. bestnye dapat jumpa iqram.. eh2 dia memang hensem eh? hik3..

Jaedie said...

Amin..thanx aida.. :)
ha'ah,dia memang hensem..hehehe *blushing. :P

Jejak-Jejak Joyah