Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Thursday, February 9, 2012

Life.

As-Salam...

Pergh,ni memang dah tahap berbulan2 jugak r aku tak meng-update blog aku.Sebab malas dan sumer entry aku nak tulis orang lain dah tuliskan untuk aku.
Ok,arini aku rasa takde orang nak tuliskan topik ni untuk aku so aku pun merajin-rajinkan diri dari kemalasan melampau ni..

Too much things klow nak cter.Yelah,agak2 2 bulan jugak kot aku tak update.Memang banyak benda yang terjadi.Final exam,cuti,result.Tak lupa jugak relationship.ehem. :P

Alhamdulillah,result sem lepas agak memuaskan dari sem yang sebelumnya.Tapi application aku nak tukar course kena reject kaw2 punya.Aku takde r kesah sangat pun,tapi ayat dia reject tu buat aq sentap.Aku trime keputusan tu dengan hati yang pasrah dan redha untuk meredah sem-sem yang masih berbaki dalam QS(Quantity Surveying) ni.hukhukhuk...... TT^TT

Cuti adalah masa untuk hibernate ala-ala polar bear di kutub utara tu.Makan,tido...makan,tido.Tapi dalam makan,tido..makan,tido tu..berjaya gak aku kurangkan berat sebanyak 3kg!!muahahahahhahaha!!takde perkara yang menggembirakan selain makan tapi dapat jugak mengurangkan berat badan. :D

Lagi satu,alhamdulillah...relationship aku bersama En.Amal Aziz dah masuk 2 tahun sejak dari bulan lepas lagi.Banyak dugaan dan cabaran yang dihadapi bersama,tapi cinta kami masih lagi utuh.Pergh,meremang bulu roma aku jap tulis ayat macam tu..Ombak Rindu u'olls..hahaha! :P
Honestly,memang susahlah bagi aku nak serius in relationship sebab bagi aku masa muda adalah masa untuk berhuha-huha!But once dah terjebak why so serious relationship ni sket sebanyak mematangkan diri aku.Real relationship it's not just about love each other and how long the relationship is,but it's more about accepting and trusting each other.Masing-masing bley jadi diri sendiri.Takdelah time si gugurl tu bersolek 8 inci baru si boboy tu nak suka je kan??Takpun bila si boboy banyak duit,maka si gugurl pun barulah nak tergewdik2...pe2 hal,agama kena jaga dan amanah parents tu sangat2lah penting. ;)
Owh,for those rasa nak repair relationship dan sape2 nak tambah ilmu tu sangat2lah digalakkan untuk membaca buku yang berjudul 'Men are from Mars,Women are from Venus' hasil karya John Gray.Memang superb terbaik dari ladang!Pe yang dia cter tu exactly same pe yang terjadi kat real life.Nak tau lagi?Silalah baca sendiri.


Aku beli buku ni dengan voucher 1Malaysia RM200 tu. :D


Oklah,panjang plak entry aku ni.InsyaAllah,next time aku update lagi dengan entry baru yang lebih hot dan panazzzz!!chow! ;)

I think he's hot.

But this one is the hottest. :P


THANX FOR READING! :)

2 Pengkritik Tegar:

cinta siswi said...

semoga berkekalan dgn encik boyfie..hehe.. amin.. :)

Awan Biru said...

Semoga bahagia, Sis. InsyaAllah.

Jejak-Jejak Joyah