Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Saturday, February 11, 2012

Kerana Ayam Seketul :Make Life Easy

As-Salam...

Dah janji kan(janji ke) nak buat entry hot lagi panazz....So,tengah malam2 buta ni usha2lah kat fesbuk ternampak video Youtube yang kecoh pasal  KFC kat i-City.

Gadohlah korang...yang penting aku kaya!

Aku taknaklah tuduh sapa yang salah,sapa yang betol.I can't judge base only 26 seconds video.Dan aku takda pun kat tempat kejadian.Tapi yang klakarnye,benda ni macam dah jadi isu sampai ada jugak yang nak kaitkan dengan politik r..racist...klakar!

Dalam masa 26 saat tu kat video tu,kita cuma nampak seorang staf KFC mengganas serang customer.Memang nampak cara dia salah.Tapi sapa tau pe yang terjadi sebenarnya...kan?Member aku sendiri yang keje kat KFC tu bagitaulah yang customer tu tak sabar sebab tak dapat order dia lagi,pastu nak sembur2 orang dengan kata2 dusta berbau makian.Dah agak-agak staff tu bengang,tu yang dia nak sumbat ayam mentah tu kat mulot customer tu..maybe saat yang ke 28 tu dia cakap..'Nah,makan ko ayam mentah ni!!'.Ok,aku tipu je.

Adatlah tu..orang tengah marah klow tak bley tahan sabar ditambah plak hasutan syaiton yang berapi-api,memang bley jadi kes bunuh.Cuma bler difikir-fikirkan kembali...sangatlah bodoh bergaduh hanya kerana ayam seketul.Ayam tu pun klow idop lagi mesti dia gelak kaw2 punya.Pe punya r manusia ni,takde tamadun langsung!

Are u guys fighting becoz of me??ME??

Kebodohan dan kehinaan manusia tu terserlah bler dia tengah marah.Time tengah marah gler2,rasa diri sendiri jelah yang betol.Kang dah reda sket rasa marah tu,barulah terasa..Eeee...bodohnya aku ni!Sebab benda kecik tu pun nak kecoh!Yes,i'll feel the same way when I'm angry.

Manusia ni pun satu,penuh keegoan.Susah nak mintak maaf.Tak semestinya orang yang cari gadoh tu dulu(sebenarnye memang patut dia buat dulu pun) kena mintak maaf.Yang kena marah tu pun boleh je mintak maaf jugak.Sebab dengan cara tu jelah segala kegundahan di hati,kata-kata dusta yang telah disembur tu dapat memadamkan api kemarahan.

Please.Don't act like a child.Macam budak-budak je nak gadoh2 bagai ni.Kita selesai cara dewasa,duduk minum teh tarik kat kedai mamak,bincang elok2.Haa...kan senang tu!!

Tak payahlah nak isu-isu sangat benda kecik je ni.Untuk aku cara penyelasaian kes ni:


Customer: Dah tau KFC kat i-City tu confirm ramai orang,makan kat tempat lain.Nak jugak KFC,pergi je KFC lain.Bengang dengan KFC,bley makan McD..Pizza Hut,Domino's...megi goreng mamak..u got so many choices!

McD ada....


Pizza ada...

Staff :Huish..sumpah memang sakit hati klow jumpa customer mulot laser ni.(Aku pernah keje yang lebih kurang sama jugak).Customer ni memang takkan paham keje kita sebab diorang bukan di tempat kita.Nasihat aku,tingkatkan kesabaran dan buat taktau je...silent is best way to defeat mulot buntut ayam.Agak-agak tak puas hati sangat,ko bubuh je julap kat ayam tu..(jangan buat).



Heheheheeeeehehehehehehe!!!!



RESPECT OTHERS TO GAIN THEIR RESPECT.MAKE LIFE EASY.


Thanx for reading! :)

5 Pengkritik Tegar:

cinta siswi said...

siswi pun taktau sape yg salah sape yg btul.. last2 buat xtau ja..hihi..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bila masa tuka header ni ek? x prasan langsung.. huhu

ego! yups sbb ego n x sbar tu yg diorng wat bnda bodoh tu.. huhu

p.s aku dok tension tgk orng dok dengki2 ngan orng lain.. haha jeles ngan rezeki orng lain

Awan Biru said...

huhuhuhu..... pintar atau kurang pintar seseorang itu boleh dilihat dari tindakannya.

Jaedie said...

Kan?dengki2 ni memang masalah dunia..ada je orang x senang hati...huhu

TiraPengemis said...

lumrah la...xleh tgk kesenangan org..huhuhu

Jejak-Jejak Joyah