Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Sunday, December 11, 2011

Gewdik

As-Salam...

Apa khabar blogger-blogger sekalian?Harap maaflah saya tak hapdet blog sebab busy teramat ye.Sori tau...Dahlah ko,kata jelah malas nak hapdet,banyak plak bunyik. :P

Pe pandangan anda-anda semua pasal pompuan yang gewdik ni?Honestly,aku kureng berkenan dengan golongan yang macamni.Aq pun taktau kenapa aku tak suka.Yang gewdik natural aku bley trima lagi,yang gewdik buat-buat tu rasa macam nak tampar-tampar je.

Situasi 1

Aku: A,aku nak pinjam pemadam ko bley?
Minah A: takleh,aku nak guna.

Tiba-tiba,ada sorang mamat datang kat minah A tu....

Mamat :A,I nak pinjam pemadam U bley?
Minah A:(suara tiba-tiba berubah ayu)..eh2,bleylah.U ambik jelah aey.

Aku:#%@**%!!!

Tu contoh gewdik buat-buat.Apakah prasaan anda??

Situasi 2

Aku: Hai A!!
Minah A:(Buat bodo....)

Tiba-tiba,ada sorang mamat ni lalu..

Minah A: Hai mamat!!
Mamat: Hai A!

Aku: DAMN.


Yang ni plak gewdik sombong.Apakah prasaan anda??

Sepanjang aku idop 21 tahun ni,mostly mana-mana aku pergi memang ada jelah aku akan terjumpa spesies pompuan macamni.Dan dah jadi satu kebiasaan yang aku susah nak ngam dengan diorang.Maybe sebab diri aku jugak yang dah set mind aku sendiri untuk tak suka diorang or diorang pun memang tak suka dengan orang yang gler2 macam aku ni??

TAPI.TAHUKAH ANDA...

MANA-MANA POMPUAN YANG KCOW BF/HUSBAND KEPADA POMPUAN LAIN,SECARA TAK LANGSUNG MEREKA JUGA DI COP SEBAGAI POMPUAN GEWDIK??? 

GURLS.PLEASE,TAKE NOTE :)






5 Pengkritik Tegar:

kai said...

jgnlah menjadi seorang wanita yang GEDIK..
nescaya dalam masa yang sama anda mempunyai ramai musuh..

==Visit My Blog==
http://kaiakihiro.blogspot.com

NZ Diaz said...

truly realy-realy! haha

tak payah nak gedik-gedik. lelaki suka perempuan yang jadi diri sendiri. kalau manja lagi best. hahaha

Jaedie said...

kai:yes,definitely true!! :D

nz diaz: gewdik dan manja sangatlah jauh erti dan perbuatannye..hehe

Halimatun Sa'adiah said...

sy mmg gewdik tp x ske gewdik ngn laki org kecuali ngn laki mak sy jea...

Jaedie said...

halimatun sa'adiah:sy pun begitu..hehe :P

Jejak-Jejak Joyah