Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Monday, September 12, 2011

Hakikat yang pahit

As-Salam...

Setelah habis lemang2,rendang,lodeh,burasak dan segala juadah hari raya maka telah tibanya waktu kembali ke alam persekolahan.Amboi,ko tak pas2 lagi spm ke??4 bulan cuti woo..baru je start new sem.Aq yang dulu bermastautin seketika kat kampung sekali lagi terpaksa menghadapi hiruk pikuk kota metropolitan ni.Pergh,ayat sastera gler!!hahaha

Aq dengar member2 aq kebanyakkan semua dah masuk 3rd yearlah,ada yang nak habis..Even En.Amal aZIZ pun habis study hujung tahun ni.Bler orang tanya aq,aq jawab..ko tak payah tanya.Buat sentap jiwa gua je.Student di universiti lain mungkin takkan merasai keperitan blajar 4-5 tahun untuk memegang segulung ijazah di UIAM.Mula2 nak telan hakikat ni memang payah.Orang lain dah sibuk2 keje,kita baru je graduate kan..Take time jugak nak trima benda ni,kena plak aq pun gatal2 nak tukar course.Lagilah lama aq bermukim kat UIAM ni.. TT_TT

Dah malas nak fikir berapa tahun aq blajar.Sumpah,malas.Yang aq tau lambat ke cepat aq kena kawen dulu.eh??ops!!!ke lain plak.. :P
yang penting aq dapat gak pegang ijazah tu.Benda normal r duk lama2 kat universiti ni.Bley huha-huha lama sket.Bley blajar2 lebih sket.Please,jangan kecikkan skop minda anda.Time study pun bley keje jugak,bley nak berkeluarga jugak(tahniah kepada rakan).Loan ptptn tu tak payah nak pulun habis beli benda bukan2,tapi melabur sket kat ASB ke.Agak2 dah habis study tu,bley guna duit tu bayar balik hutang ptptn.Dunia ni luas,jangan sempitkan. :)

p/s:Dah takmau stress2,g study btol2 dan slamat berhuha-huha!! :D
*nak join banyak aktiviti kat..bley dapat jalan2 free,makan free,cuti dengan alasan kukuh..best2! :P


\



2 Pengkritik Tegar:

AINI CHE DIN said...

welcome back...rajin2 mai la singgah ukm jenguk aini disini..hehehe..

Bluewendy said...

huhu..lajar rerajin!!!!!

Jejak-Jejak Joyah