Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Tuesday, May 3, 2011

Oh!Lelaki Idaman!!

As Salam..

Lame x berblogging ni..bkn pe,sibuk duk kat rmh ni.mengemaslah,membasuh baju..(oh,tu sumer cter dongneng semata2).aq duk sibuk men game angry bird.game btol2 buat aq addicted.sje nak buat entry special kali ni untuk sumone yang tersayang.. (aiseh,ayat xbley blah)..huhu

Dalam dunia ni r kan,mesti ada lelaki (bg pompuan je ok) yg korg minat.yang x minat spe2 tu mst ada gak letak syarat2 tertentu .nak laki hensem mcm Kim Hyun Joong,tinggi mst nak 175cm>>,puteh,romantik,pandai main gitar n macam2 lagi r...skang ni artis k-pop yang jd pilihan.klow dlu,zaman aq kecik time umo 6-7 tahun mst nak mke ala2 bollywood gitu.tough mcm salman khan,kacak mcm shah rukh khan..pastu nyanyi2 mst nak guling2 kat kaki bukit..xphm aq..


Kim Hyun Joong
Salman Khan




For those yang guys yang still single tu,ni beberapa syarat2 yang wajib ada (yang org pompuan nak):

1.Bertanggungjawab
xde pompuan yang nak laki x bertanggungjawab ni.yelah,nak jd bf/bkal suami mst r kena ada rasa tanggungjawab tu.ko nak jaga anak org,tp dri sndri pun x trurus..mn bley cik abg oi..ni pun sbnrnye menunjukkan tahap komitmen korg in a relationship..nak buat cara nak,jgn main2 ok! :D

2.Beriman
ok,thp keimanan seseorg tu kte xbley nak ukur dgn mata kasar.kang buat lbey2 kata riak plak kn..tunjuk baeklah tu..bg aq,cukuplah klow solat 5 waktu tu dia jaga,solat pd waktunye..(jgn subuh gajah je aey!!hehe)..insyaAllah,bler solat dia jaga bnda2 laen pun dia jaga jgk.. :)


3.Sweet
hehe...sweet ni sme jgklah mksudnye romantik,tp xdelah smpai thp jiwang karat.geli mak tau.sweet ni xde smstinye dlm bntuk kata2 je..kaulah bintang,aq jadi planetnye..jika kau bunga,aq jadi lebah...ok,aq xreti nak buat ayt2 jiwang ni.mksud sweet ni lbey dari segi perbuatan,mayb that guy tnjuk dia take care kat pmpuan yang dia ske tu lbey dari kwn2 yg laen..pe2 hal,korg gak yg di dahulukn..owh,sweetnye!!>.<

ni kumbang.


4.Sedap mata memandang.
Hensem tu subjektif.ada org kata Kim Hyun Joong tu hnsem(mmg pun).ada yang kata Aaron Aziz tu kacak(btol jgk)..hmm,sbnrnye dlm dunia ni xde spe yang huduh,cume mata kita yang menilai mengikut perspektif masing2.yang penting kemas(bkn skema,harap maklum),x comot n jaga tatasusila masyarakat sekeliling.(pergh,dh h.m tuah aq ni!!hahaha)yelah,xkn ko nak pkai suar dlam terbalik kan(cth terdekat,Superman).

Aaron Aziz
Jgn tiru aksi di atas,nnt kena tangkap masuk Hospital Bahagia. :)


5.TIDAK MEROKOK.
hohoho!!aq rs rmai yang sentap bler tgk statement ni.btol,rmai org pompuan lg ske laki x merokok ni.pe kes x merokok?x macho r lu mamat!!hangguk ko!!aq rs dh byk iklan2 tnjuk betapa x beznye merokok ni..segala cancer korg rembat,free2 je dpt.sebut je,sumer ada..secara peribadinye(aiseh!),merokok ni serupa mcm ko duk kat depan ekzos kete tu,pastu bukak mulat luas2..daripada beli rokok mahal2,baik menabung utk kebaikkn mase dpn.bley masuk minang anak dara org..xpyh pnjm bank maupun FAMA sponsorship..hee :D




6.Hormat orang.
pe pnye x senonoh pnye org,ske2 ati je ko nak kuang ajo dgn org tua??!!ish2,teruk benor perangai..mmg teruk perangai klow xreti nak hormat org tua ni.xkesahlah tua ke,muda ke,sebaya ke..yang penting mmg kena reti hormat org lain..first time jmpe,dh nak ckp bnda2 x senonoh.tu kuang ajo nmenye.confirm kna blacklist seumor idop..untuk dihormati,kte kenalah hormat org laen dlu kn.. ;)



7.Bercita2/bekerjaya tetap
bkn demand nak laki keje yang best2 je kn,tp nilah kenyataannye..mksudnye,org laki ni kenalah ada wawasan dalam idop.kata nak jadi pemimpin keluarga mst ada cita2,mesti ada kerjaya tetapmmglah zaman skang ni kebanyakkn org pmpuan bekerjaya tinggi tp diorg amatlah x ske klow diorg yang kena tanggung org laki ni.nmpk sgt laki tu seorg yang tidak bertanggungjawab.ko nak bela ank dara org nak bg mkn pe?pasir rebus??contoh je tu..hehe :P

pilot.


pilihan terbaik:Dr.Rozmey,seorang doktor n usahawan berjaya. :P


++syarat2 extra(mlas nak explain pnjang2 lg..hehe):

8.Memahami

9.Pndai memujok.(kebyakkan org pmpuan ni ske majok.)

10.Kelakar/pndai buat lawak.(xde r smpai msuk Maharaja Lawak)

11.Body tough (xgemuk sgt/xkurus melampau.xyah nak ketak2 sangat pun)

12.Bley buat kawan.(lg best klow bley bwk ikot shopping..hehe)

13.Ske strawberry.(syarat khas bg aq...hee :P)

14.Bley trime diri kte seadanye..(lu xpyh nak complain byk sgt ok!!)

15.Mak bapak suke.(menantu pilihan r ni)

16.eh,lbey2 plak aq ni!!hehe :P

This guy memenuhi sumer ciri2 yang aq nak.complete 99.99%.hehe :D

 TADAA!!!

Muhammad Firdaus bin Abdul Aziz
a.k.a
Amal Aziz. <3 <3

You mean a lot in my life. ;)


1437..hehe <3 <3 


p/s: ramai yang cakap cinta tu buta.tapi jangan sampai membutakan hati kerana cinta.it's worthless!!

ala kasssiiiim.....(mode suara: ala2 filem ibu mertuaku) :P



6 Pengkritik Tegar:

pRiNCe said...

haha..ingatkan sy la tadi..:)

Jaedie said...

haha..calon tetap dh ada.. :D

juju said...

best ko weyh
tak dilanda badai

Jaedie said...

xde mknanye cik kak oi..
ada mse tsunami pun bley dtg tau..hehe

azve3 said...

salman khan saya punye :)

soooooour said...

ada je lelaki x bertanggunjwb bercple..heheheeh..

Jejak-Jejak Joyah