Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Monday, August 13, 2012

Raya Owh Raya

As-Salam...

Dalam diam tak diam,jap je dah nak raya.Aq rasa aq baru je update blog hari tu.eh?Dah lama aey??Hehehe..Takpelah,blog cikai macamni sape jelah sudi membaca..*argh.kau tak sudah2 merendah diri kononnya diri itu bajet tinggi sangatlah kan. :P

Dah tak berapa hari nak raya ni..ada tak sesape lagi blom beli baju raya?kasut raya?aq?dah beli dah..hari Sabtu hari tu kat Jalan TAR.Macam nak mampus punya ramai orang.B***ot berlanggar b***ot r senang cter.(sila isi tempat kosong dengan huruf yang sepatutnye)Memang mencabar keimanan sampai trasa macam nak bukak pose je.hee.Sumer pakcik makcik,uncles and aunties sumer duk sibuk belek2 baju raya untuk anak2.Yang aq ni pun taknak kalah jugak,datang duk semakkan lagi Jalan TAR yang dah sedia semak tu.Owh,aq g dengan En.Amal Aziz.Kitorang decide nak shopping kat sana sebab bley tawar-menawar.Bak kata abang jual samping kat area Jalan TAR tu,kualiti pavi (pavilion) harga Mydin.Haa,mampu kau??hahaha

Lebih kurang macamni lah sesaknye Jalan TAR. 
*Import dari google je..Xde gmbar sndri.tak sempat ambik..=.='


So,sebulan duk gaduh dengan En.Amal Aziz,aq pun ikut jugaklah kehendak dia nak baju raya tahun ni tema kaler merah.Warna feveret u'olls.Memandangkan aq tak penah ada baju raya kaler merah,so ok jelah.Tema baju raya dengan famili kaler oren.Jubah kaler hitam satu.Meriahnye tahun ni.Takdelah,baju2 sumer tu bley kata nak pakai untuk jangka masa yang panjang.Aq g klas pun slalu pakai baju kurung,jubah tu pun 1st time aq beli.Ok,fine.Kena alter bawah sket.Hmm. =.='

Masa jejalan kat Jalan TAR tu kan,macam2 gaya orang pakai tudung.Hana Tajima,Yuna,Najwa Latif..kau sebut je.Confirm ada.Aq rasa macam....woah,terernye diorang maintainkan gaya tudung diorang tanpa sebarang cacat cela!!Aq pnye tudung memang dah serabut habis.En.Amal Aziz cakap klow datang sini nak mekap2 sumer tu tak payahlah,cair habis.Klow nak mekap2,g jejalan kat KLCC.

So,hasil bershopping kat Jalan TAR..maka dapatlah aq beli sepasang baju kurung,2 helai tudung dan skirt.Pastu aq belikn jugak ibu aq blouse.En.Amal Aziz plak beli sepasang baju melayu,samping,songkok dan butang baju Melayu.Complete set,harga sumer tawar baik punya.hehehe ;D

Oklah,setakat ni je dulu cter aq pasal shopping raya.Nanti dah raya,baru kite tunjuk baju raya kite aey... :P

p/s:Ramadhan yang berbaki ni perbanyakkanlah lagi amal ibadah.
Eh,zakat dah bayar??? :)




3 Pengkritik Tegar:

:: Mrs.Eady :: said...

walaupun kerja sekangkang kera jek tak sanggup nak jejak jln TAR tu..huhuh....

Jaedie said...

hahaha!!tau xpe!tekadkan hati jgk nk g sna..hehe

Ali Burhan said...

great blog!!loved going through!!
www.bestfactsever.blogspot.com

Jejak-Jejak Joyah