Suka tak blog ni?jom LIKE. :)

Berapa orang yang dah usha??

Monday, May 7, 2012

Tanda-tanda Orang Glamer

As-Salam...

Ko rasa diri glamer sangat ke?Orang asyik usha ke??Tak payahlah berangan..syok sendiri je...hehe :P
Kejam gler kan statement aq?Hari ni aq nak bagitau tanda-tanda orang glamer @ popular.Bukan yang gler glamer,tapi kerana ke-glameran itu mengejar mereka.Pergh,ayat sket tak boleh blah.

Berdasarkan pemerhatian aq,tanda-tanda orang glamer ni ialah:

1.Ada clone.
Orang-orang glamer ni memang banyak clone.Sumer orang nak tiru dia.Mereka yang glamer tu pakai baju pink from head to toe,orang lain pun nak ikot macam dia.Klow bley,muka pun nak operate macam orang glamer tu.Contoh terdekat;Yuna.Since dia 1st singer yang bertudung,nyanyi sambil main gitar then tak lama pastu ramai yang follow dia.Ada yang jadi,ada jugak yang hampeh.Lagi satu,muka orang glamer ni jugak slalu di cetak rompak untuk dijadikan profile picture kat Facebook.

Yuna,dia je yang aq rasa cool bler nyanyi sambil main gitar.


2.Ramai secret admirers@stalker
Hohohohoho..orang glamer mesti ramai secret admirers.Hari-hari ada je orang pm nak kenal..kan?kan?Hari-hari ada orang bagi surat nak berkenalan.Macam zaman aq skolah rendah dulu.Eh,aq takdelah macam tu..aq tak glamer pun..takde orang nak kenal dengan aq..huhu TT.TT
Stalker plak bley terbahagi kepada dua,satu secret admirers satu lagi haters.




3.Ramai haters
Klow dah glamer,mesti ramai fans.Mesti ramai orang nak kawan.Tapi adakah anda sedar,dalam ramai-ramai kawan tu mesti ada yang tak suka?Mesti ada je orang kutok.Itu takpe lagi,jangan sampai ada yang tikam belakang.Orang-orang glamer ni kena berhati cekal untuk menangkis cter-cter burok haters yang busok ati.Orang glamer,tak kira baik ke jahat mesti ada je cter-cter diorang orang lain nak dengar.Semakin banyak cter burok,semakin orang nak tau sape orang glamer itu. :)

4.Kurang kawan
Percaya tak aq cakap orang glamer ni sebenarnya kurang kawan??Betol..even diorang ni glamer,tapi diorang susah nak cari sahabat sejati.Nak cari sahabat yang ikhlas tu macam cari contact lens yang tercicir kat lantai bilik air.Susah gler dowh.Senang cter,dalam 100 orang kawan maybe 2-3 ketul je yang sanggup tolong orang glamer ni ketika mereka dalam kesusahan..Tak percaya jugak?Ko g tanya member ko yang frenz kat Facebook mencecah 1000++..berapa orang je yang tanya dia sihat ke tak?





5.Nama orang slalu sebut.
Berbalik kepada statement di atas,orang glamer ni mesti slalu je nama dia disebut-sebut.Eh,ko tau tak si Tipah tu hari ni pakai kete BMW pergi klas..gler dowh,siap tampal P lagi!!tak sampai 15 minit,berita tu sampai ke telinga Dekan Kuliyyah sehingga beliau berasa rendah diri kerana beliau hanya memandu kete MyVi je...

Lecturer mana tak sentap tengok student pakai BMW siap tampal P lagi..

So,macamna??Korang ada tak kesemua ciri-ciri di atas ni?Klow ada,yes ko memang glamer.Klow takde,tak cukup glamer lagi.
*ni sumer berdasarkan kajian aq secara suka-suka tanpa sebarang pengiktirafan.Klow ada yang tak puas hati,bleylah nak tokok tambah. :)

P/S: Aq baru tau En.Amal Aziz slalu stalk Facebook aq.Even dari zaman Friendster lagi.

Thanx for reading! ;D



2 Pengkritik Tegar:

iedchan said...

hehehe takde la tanda2 tu..makna nye sy tak glamer la ye..:P

Jaedie said...

berusah lagi...hehe :P

Jejak-Jejak Joyah